СВОБОДНО ВРЕМЕ

КАТ пак снима с камери на места „хранилки“

Руската мобилна камера на тринога “Cordon-M” на КАТ-София днес работеше на бул. “История славянобългарская”. Проверка в архива на “Труд” показа 5 тежки катастрофи на този булевард от 2010 г. насам. Една от тях е тази година с един ранен пешеходец, две са от миналата година, другите две ПТП са от 2016 и 2012 г. с по един ранен.

Нарушават заповед на служебния вътрешен министър Рашков

Над 40 сигнала за полицаи в храстите получили в Института за пътна безопасност

Над 180 коли засечени за 3-4 часа

Патрулите на КАТ нарушават демонстративно заповедта на служебния министър Бойко Рашков да не се крият по храстите. Мобилните камери продължават да се слагат на места “хранилки” – участъци без концентрация на тежки катастрофи, но със знаци за безсмислени ограничения на скоростта.

Както писа “Труд”, на 10 септември т. г. служебният министър Бойко Рашков обяви в отговор на депутатски въпрос, че още от 18 юни е издал заповед всички полицаи и автомобилите им да бъдат видими, а камерите да се използват само по опасни участъци.

За последните дни, откакто стана известна заповедта на Рашков, при нас постъпиха над 60 сигнала от цялата страна за драстични нарушения, съобщи шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев. Около 40 от сигналите са за “криене в храстите”, 12-13 за слагане на камери на места “хранилки”.

Днес експерти от института за наблюдавали камера на тринога, пусната да снима на бул. “История славянобългарская” в София. За 3-4 часа са заснети към 180-200 нарушения, без на този булевард да има концентрация на ПТП и от това да има някаква полза за безопасността. По този повод “Труд” изпрати въпроси и очаква отговори от МВР колко сигнала за “храсти” и “хранилки” са приели от 10 септември и колко катаджии са наказани за нарушения на министерската заповед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *