НОВИНИ

Мъжът на Нинова скандално понижен

Съпругът на Корнелия Нинова вече не е директор в гиганта „Лукойл”. Митко Нинов дълго време беше шеф на дирекция „Развитие и експлоатация”, но постът понастоящем се заема от неговия колега Гаврил Раков, показва справка в сайта на компанията.

Последната обществена поръчка, която Митко е пуснал от името на фирмата, е от лятото на тази година. Каква е причината главоломно растящата му кариера рязко да се обърне в обратна посока, не се знае. Със сигурност причината не е излизане в пенсия, тъй като мъжът на червената лидерка е само на 54 години и се нуждае от още доста стаж, преди да мине в пенсионна възраст. Докато беше началник в мощната компания за горива, той получаваше драстично по-висока заплата от социалистката, която достигаше 30 хиляди лева. Благодарение и на нея те успяха да изучат сина си в един от най-скъпите университети в САЩ, като за обучението му са дали над 240 хиляди долара.

Откакто влиза в „Лукойл”, не без помощта на близкото приятелство на Корнелия с боса на българския клон на „Лукойл” – Валентин Златев, Митко винаги е работил в лъскавия централен офис на фирмата на столичния бул. „Тодор Александров” 42, където редовно паркираше беемвето си за 50 хиляди лева, докато жена му медийно съчувстваше на бедните и онеправданите. Шеметната кариера на завършилия за математик Митко Нинов започва през далечната 1998 г., когато той е митничар по времето на Иван Костов. По-късно, вече набрал опит, мъжът й си прави фирма „Интер проект 3”, която развива консултантска дейност. Преди да се изстреля до високите етажи на „Лукойл”, той прехвърля бизнеса си на роден милионер, известен със своето „Бентли”, който е близък приятел на червеното семейство.

Митко не е ангажиран с делата на жена си, въпреки че я подкрепя присъствено на всички партийни сбирки и митинги. На 31 август тази година двамата отпразнуваха 31 години от сключването на брака си. Корнелия и съпругът й са израснали през няколко къщи в Мизия, но се откриват едва като студенти в СУ. Той е с 2 години по-голям от нея и учи заедно с кака й Руми. Именно сестрата на шефката на БСП ги запознава на студентски купон, след което двамата набързо вдигат сватба и стават родители на син Рафаил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *