СВОБОДНО ВРЕМЕ

Пейки книги радват децата в габровско училище

Уникални пейки книги от няколко дни радват децата в габровското основно училище „Ран Босилек”.

Двете пейки са с текстове от разкази на патрона на училището. Те са направени преди няколко дни и са посрещнати с огромен възторг, както от учениците, така и от техните родители на първия учебен ден. Директорката на училището, Нина Митева сподели пред Агенция „Монитор”, че има още различни идеи да превърне училището в едно привлекателно приказно царство, в което децата да ходят всеки ден с желание.

Една от идеите е за създаване на Алея на четенето. В двора на училището ще се направят къщички, в които ще има книжки за учениците от различните възрасти.

Те ще могат да си вземат от книжките да четат вкъщи или да седнат на някоя от пейките по време на междучасията или докато си почиват. Другата идея на иновативната шефка е в двора на школото да „оживеят” героите от Патиланско царство, начело с култовата баба Цоцолана и драги ми Смехурко. Според плановете на директорката в бъдеще ще има още кътове за игра на шах и не се сърди, човече, а в тревата ще бъдат поставени книги, разтворени като стъпки. „Целта ми е да превърнем обраслия сега склон в района на училището в едно привлекателно и облагородено място, любимо на децата за отдих и разходка”, споделя директорката Нина Митева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *