ЗДРАВЕ

Как да пием пчелно млечице за силен имунитет

Пчелното млечице се синтезира от пчелите от цветния прашец, има млечен цвят, приятен мирис и леко кисел вкус. Достатъчно висококалорично е – 138 kcal/100 g, докато калоричното съдържание на кравето мляко е около 65 kcal. Съдържа протеини, сложни наситени киселини, например – 10-HAD киселина, която се намира само в пчелното млечице и не може да се получи при лабораторни условия.

Освен това продуктът е наситен с жизненоважни микроелементи и хранителни вещества. Многобройни проучвания на учени от различни страни показват, че пчелното млечице има способността да повишава имунитета, да защитава хората от вредните влияния на околната среда и да предотвратява инфекции и вирусни заболявания. Разбира се, най-ефективен е пресният продукт, но не всеки има възможност да го купи от пчелина. Следователно той може да бъде закупен в специализирани магазини.

Пчелното млечице се подлага на специална обработка, но не губи полезните си свойства за достатъчно дълго време. Замразено може да се съхранява в хладилник за около две седмици, а във фризера за 2-3 месеца. Смес от пчелно млечице с мед значително увеличава срока на годност и подобрява вкусовите му качества. Възможно е да закупите или готова смес, или да я направите сами с всякаква концентрация.

Към този продукт често се добавят прополис и ароматни екстракти. На гранули или капсули – млечицето се суши и се използва концентрат, който запазва всички лечебни качества. Пчелното млечице се добавя към охладени течности, кремове, но може да се приема и директно. За тази цел поставете под езика малка топчица – около 0,5-1 см в диаметър, и да я смучете. По този начин всички лечебни компоненти през лигавицата навлизат в кръвта, заобикаляйки храносмилателните органи, като запазват максималната си концентрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *