НОВИНИ

Защо Стъки се отказа от президентската битка?

ММА боецът Станислав Недков – Стъки, първият обявил се кандидат-президент, въобще не се регистрира в ЦИК в уречения срок, пишат от Narod.bg. Защо ли?

Сигурно най-сетне „нещото”, което от години играе патерица на ГЕРБ, е разбрало елементарната истина, че просто няма право да се кандидатира.

Конституцията не дава право на никой, който не е навършил 40 години, да бъде избиран за президент на България. Това е категорично записано в чл. 93, Ал. 2 от основния закон на републиката:

„Чл. 93. (1) Президентът се избира пряко от избирателите за срок от пет години по ред, определен със закон. (2) За президент може да бъде избиран български гражданин по рождение,навършил 40 години, който отговаря на условията за избиране на народен представител и е живял последните пет години в страната”.

Така всички приказки на мъжа на жълтата Юлияна Дончева, че е българският Навални, че го нападат, защото е издигнат за президент, както се разбра, просто не отговарят на истината.

А на закачките му, изказани с убедителен тон „по телевизора”, че журналистите нямаме право да пишем, защото не сме юристи, а той има в екипа си истински конституционалисти, времето даде своя достоен отговор, пише 19min.bg.

Източник: Narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *