НОВИНИ

Страхотна Боряна Калейн взе златото в многобоя

Боряна Калейн спечели златото в многобоя на турнира „Чалъндж къп“ в Клуж.

Две седмици преди световното първенство в Япония гимнастичката ни се представи отлично и остави след себе си Милена Балдасари от Италия и Дария Трубникова от Русия.

Другата ни представителка Татяна Воложанина завърши на пето място.

Ансамбълът ни спечели многобоя в Марбея с рекордна оценка

Aнсамбълът по художествена гимнастика спечели титлата в многобоя в Гран при в Марбея (Испания).

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова и Лаура Траатс показаха усложнените си композиции и събраха сбор от 98.500 точки.

Възпитаничките на Весела Димитрова и помощничката й Михаела Маевска играха много силно в съчетанието си с три обръча и два чифта бухалки и бяха оценени с 47.850 точки, от които 39.900 за трудност.

В композицията си с пет топки българките бяха още по-безапелационни и получиха рекордната оценка от 50.650 точки.

За олимпийските шампионки от България това е последно състезание преди Световното първенство в Япония в края на месеца. Българките се класират с най-високи оценки за двата финала на отделните уреди утре.

Две седмици преди световното първенство в Япония гимнастичката ни се представи отлично Сребърните медали в многобоя спечели Беларус с 94.550 точки (45.550 на обръчи и бухалки и 49.000 на топки).

На трето място останаха домакините от Испания с 83.100 точки (41.350 и 41.750). В турнира участваха само 4 ансамбъла. На четвърто място завърши САЩ със сбор от 75.050 точки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *