СВОБОДНО ВРЕМЕ

Ицо Хазарта не приел 100 бона от родна политическа партия

Група „Ъпсурт“ е отказала колосалният хонорар от 100 000 лева за да рапират в подкрепа на родна партия. Това се е случило преди повече от 5-6 години. Предложението включвало 10 концерта, и то само в рамките на София. Ицо Хазарта обаче бил категоричен в решението си да не се продава на политици.

Е, днес явно Христо Петров е променил мирогледа си и ще води листата на „Продължаваме промяната“ на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев – най-амбициозната политическа сила, която според предварителните данни ще събере около 16% от гласовете. През годините Ицо често е получавал покани от различни партии, и то не само като изпълнител. Предлагали да му членство във формации, като нерядко офертата е включвала и пари. До преди няколко дни Хазарта обаче беше безкомпромисен. В малкото свои интервюта той винаги е казвал, че никога не би приел подобно предложение и не би се обвързал публично с политиката под каквато и да е форма.

„За мен да вляза в подобна игра значи да преда себе си и да се продада за „измислена кауза“, тръбеше само до преди 2 години рапърът, който днес е променил мнението си. Почитателите му се чудят дали не се усеща в какво се въвлича, или парите са надделели над ценностите му.

„Преди няколко седмици получих едно телефонно обаждане. Беше от Кирил Петков, който ме помоли да се срещнем в изследователския център, където той работи. Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми разказа кой е, какво е правил досега и какво възнамерява да направи занапред. Познавам доста български политици и честно казано – бях изненадан. Изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот.

Проверих доста обстойно кой е Кирил Петков, както и какво е свършил за четирите месеца, докато беше служебен министър. Разговарях доста пъти с него и с Асен Василев. Проведох много дълъг разговор с един техен съмишленик – професор и истински успял човек, невероятно интелигентен и международно признат учен. Мислих много, посъветвах се с близките ми, както и с други хора, на които държа и вярвам, и взех решение.

Кандидатирам се за народен представител в 47 – то Народно събрание. Ще бъда водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР – София. Надявам се и вярвам, че ще ме подкрепите“, написа във вторник Хазарта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *