НОВИНИ

Борисов: Вчера Радев се сети, че има коровавирус, а онзи ден – чудовищна криза и инфлация

В паниката и страха си Стойчо Кацаров забърка една огромна каша, обяви преди това бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Тази заповед показа, че Стойчо Кацаров е некадърен и лъже, категоричен бе Ангелов и обяви, че президентът Румен Радев и министрите му погазват Конституцията.

„В момента се намираме в управленски провал. Това правителство и лично неговият архитект Радев имаше почти година, в която да проумее, че вирусът не е Шипченски или Софийски, а съществува и е необходимо да се управляват процесите, да се справим с кризата и да се носи отговорност“, коментира Десислава Атанасова.

„Юмрукът прави лицеви опори или катери върхове. При около 20% ваксинационно покритие в страната е абсолютен саботаж срещу бизнеса и хората от днес за утре да се въвежда „зелен сертификат“. Считаме, че това е нарушение на конституционни права на българските граждани и е правилно това тяхно недоволство срещу Стойчо Кацаров и срещу кръстника на това правителство Румен Радев“, добави тя.

„Всеки час на поста здравен министър, зает от Стойчо Кацаров, е грубо газене на избора на всеки българин да живее в свободна и демократична държава, а и груба злоупотреба с доверието на хората. Искаме оставката на Стойчо Кацаров, той отдавна не е легитимен здравен министър, отдавна не разбира свойството и значението на действията си, а на 14 ноември народът ще вземе оставката на Румен Радев“, заключи Атанасова.

„Мярката със „здравния сертификат“ има нулев ефект. Хората в ресторантите и моловете нямат право да искат личните данни на българите“, недоумява проф. Ангелов.

„Министър Кацаров излъга българските граждани, че могат с антигенни тестове даполучат „зелен сертификат“. „Ако има нещо хубаво, това е, че министър Кацаров е некадърен. Това правителство и неговият архитект Румен Радев не спазват Конституцията, те погазват Конституцията и имат намерение да ограничат правото на хората да гласуват със „зелен сертификат“. каза още бившият здравен министър.

„Въвеждането на „зелен сертификат“ в момента е дискриминационно отношение спрямо българските граждани. Когато правиш такъв локдаун, по закон си длъжен да осигуриш безплатно тестване на всички българи с ПСР тест. Не с бърз тест, а само с ПСР тест“, уточни проф. Костадин Ангелов.

По думите му правителството на Радев е провалило ваксинационната кампания, изпуснало е летните месеци и сега сме на първо място по смъртност.

„Спомняте ли си клетвата на първото служебно правителство на Радев – там се закле министър под карантина. Румен Радев, ако си спомняте, отиде на един европейски форум, когато беше контактен на болен с коронавирус и се направи, че не знае. Тогава се наложи българската делегация да бъде затворена в хотел и после да бъде върната обратно. Това е отношението на Румен Радев и правителството му“, каза още той.

Бившият премиер припомни изказването на Радев от преди година, когато твърдеше, че българите не умират заради коронавируса, а заради хаоса в управлението на тогавашното правителство.

„А сега гледаме кампания как един си мие ръцете. Ами да направят една кампания и за ушите, краката и накрая под мишниците“, каза той и добави, че не е смешно, но такава е ситуацията в момента.

„Вчера Радев се сети, че има коронавирус. Онзи ден се сети, че има и финансова, и икономическа, и чудовищна криза и инфлация. Пак с евтин пиар събра уж енергийните дружества да взимат някакви мерки и решения. Кога се сети? Ние от месеци наред обясняваме за цената на тока, цената на газа и това, че не се води ваксинационна политика“, недоумява Борисов.

„Защо допуснаха цената на тока да стигне близо 700 лв. при АЕЦ, пълни язовири и собствени въглища“, попита още бившият премиер. „Кое донесе вдигането на цената на тока четири пъти. Газът ние го намалихме с 50%, но да речем, че сега се е вдигна“, добави той.

„Лично Радев смени всичко в държавата с негови поставени хора. Навсякъде. Всичко смени Радев с негови лични хора, минали по пътя на копринката и се озовали на тези постове“, заяви лидерът на ГЕРБ и уточни, че утре пред всеки затворен обект трябва да има портиер, който да проверява сертификатите на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *