НОВИНИ

Костадинов: Ако зависи от мен, на 15 ноември отменям всички мерки

Костадин Костадинов е готов да отмени всички мерки, ако зависи от него.

Вместо да се дават пари, трябва да се дават актове и глоби за всеки, който се вписва в статистиката като починал от вируса, смятам, че много бързо числата в тази стастика ще се променят. Защото най-малкото, което е, всеки един, който влезе в болницата, той носи 1500-1600 лева за търговското тружество болница. Което превръща цялата история не в борба за здраве, а в търгжашески проблем, заяви той в ефира на бТВ.

Всеки ден в България умират около 300 души и това е сериозен проблем, защото ние сме най-бързо умиращата нация вече в продължение на 14 години. И то в световен мащаб. Нашата смъртност изпреварва в пъти другите държави от ЕС. Това до сега не беше проблем. Днес моя приятелка беше диагностицирана с тумор в мозъка. Трябва да й направят много спешна операция в рамките на следващите няколко дни. Ние сега събираме пари за нейната операция, защото уж тя е безплатна, но трябва да се намерят 10 000 лева за консумативи. Защо никой не обръща внимание за това. Как никой не обръща внимание на факта, че за последните две години ръстът на инфарктите и на инсултите е четири пъти по-голям отколкото случаите до 2019 г. Това означава, че стресът, който се насажда чрез правителствената политика увеличава случаите на тревожност. И сега пак ситуацията е малко по-нормална в сравнение с началото на мината година, когато имахме чувството, че с е сблъскваме с някаква изключително заразна чума, която едва ли не ходи по улиците . Вие помните, че тогава България беше буквално опустяла, коментира той.

Сега ситуацията е доста по-нормална, имам предивд по улиците на градовете и селата. Опитите да бъдат накарани хората да с е изплашат и да се ваксинират, ме карат да се зачудя какво ли ще е следващото нещо, което ще измислят, коментира Костадинов.

Години наред ние събираме капачки за нашите деца – за това кой ще поеме отговорност. Или пък за медицински хеликоптер. Хората се чудят как да си спасят бизнеса и работниците в момента. Работодателите в момента букщвално са насилвани да въвеждат тези сертификати, коментира той.

В никакъв случай няма да си извадя зелен сертификат това е принципен въпрос. Сертификатът е една брутална дискриминация, въведена от управляващите. Сертификатът беше въведен панически два дни преди срещата на Радев с големите от Брюксел, т.е. той е бил подложен на натиск. Той сега вижда последиците от своите действия. А това означава две неща – или е зависим, или се поддава на натиск. Така че ние преди изборите трябва да си отжговорим на въпроса от какво имаме нужда – от президент, който е зависим, или от такъв, който се поддава на натиск. аз ако бях президент или премиер, никога нямаше да въведа подобни ограничителни мерки и ние щяхме да дадем пример на другите държави какво е здравия разум, посочи той.

Ако зависи от мен, всички тези мерки още на 15 ноември отиват в историята, завършии той.

кадър бТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *