СВОБОДНО ВРЕМЕ

Извънземните от Царичина говорели на старобългарски

Шефът на операцията по разкопките в Царичина ген. Любомир Динев старателно си е записвал разговори с извънземната цивилизация, заявява 30 години след мистичния проект Никола Даскалов, зам.-министър на отбраната в правителството на Филип Димитров. Според него диалозите се водели с посредничеството на екстрасенса Елисавета Логинова.

„Тефтерчето му не беше голямо. Нямаше никакви йероглифи, само текст на български. Ген. Динев ми го показа, прочете ми няколко неща и си го прибра. Не си спомням конкретика, но помня, че имаше имитация на старобългарско звучене в отговорите, които са получавали от извънземните“, обяснява Даскалов. Според него това бил големият въпрос: „Защо тази чужда цивилизация, като знае български, не вземе да ни каже в прав текст каквото има да ни казва, а ни принуждава да копаем като побъркани?“.

Досега няма яснота къде изчезват и тетрадките на екстрасенската, водила преговорите с извънземната цивилизация. „В петте тетрадки на Логинова имаше най-различни картинки, имитации на йероглифи, по някоя арабска или римска цифра, въобще там имаше всичко – спомня си Даскалов. – Аз лично не съм им ги вземал – единственият човек, на когото е можела да ги даде, е бил ген. Динев.

Вярно е, че по едно време Динев носеше със себе си тези тетрадки, но наистина не знам какво е станало с тях. Единственото, което е ясно, е, че16 милиона са изчезнали около разкопките и някои са усетили финансовата перспективност на проекта“, допълва той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *