СВОБОДНО ВРЕМЕ

Славчо Пеев: След две дози вaкcина се зapaзих на снимки с Христо Стоичков

Отбелязваме Деня на народните будители. Днес бяха раздадени грамоти и награди на съвременните будители. И както се случва през последните години – празникът мина без големи тържества и церемонии.

„Преди години днешният ден беше тържествен – имаше истински празник, а сега не се усеща по този начин“, коментира актьорът Славчо Пеев.

Той смята, че народът в момента е много объркан.

„Неадекватно е поведението на тези хора, които трябва да вземат решения и да ръководят България. Една част от тях се объркаха като хора, а не от незнание“, добави актьорът.

Голямата болка на гилдията е, че не могат да работят.

„И преди е имало проблеми, но работехме, а сега не работим. „Сатирата“ е затворена – кой ще си плати тест, за да отиде на театър? На камерна сцена играем 10 човека, а в салона има 20, това не е нормално“, заяви актьорът Ивайло Калоянчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него трябва да свикнем да живеем с коронавируса, а за целта трябва да се повиши броят на ваксинираните. Повечето актьори са ваксинирани.

„Аз след двете дози ваксина се заразих на снимки с Христо Стоичков, събличахме се всички в един фургон, но го изкарах много леко. 10 дни взимах лекарства и не излизах, но почти не го усетих“, сподели Славчо Пеев.

Той и колегата му са категорични, че разнопосочните сигнали за ваксините трябва да спрат.

„Ако искаме да се ваксинираме, не трябва хора които са капацитети, лекари да говорят срещу ваксинацията. И човекът слуша, че това не било хубаво. Един млад колега каза, че не е ваксиниран, но не мисли да го направи, но няма довод защо“, сподели Ивайло Калоянчев.

Пандемията е променила хора, показва ежедневието на Славчо Пеев.

„Хората станаха други. На „Раковска“ вървя към театъра, хората са замислени, гледат в една точка. Преди си говореха, можеше да се обърнеш към някой, да помолиш за нещо“, казва с тъга актьорът.

Двамата са оптимисти, че има шанс за по-добро бъдеще, в което политиците да мислят за народа.

„В момента народът е объркан. Това се вижда на изборите. Избираме по-малкото зло, на миналите избори имаше отрицателен вот, после Трифонов се отказа от управлението. Трябва политиците да прескочат себе си, да се съберат и да направят нещо за народа. Има между тях хора, които мислят“, анализира политическата ситуация в страната Славчо Пеев.

„До едно време всеки мисли за народа, докато се опрат във властта. На приказки всеки е силен как мисли за народа, но после нещата се променят“, добави Ивайло Калоянчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *