НОВИНИ

Гърция се тресе: 300 евро и взимаш сертификат в София

Огромен скандал с българска следа разтресе Гърция. Националната телевизия излъчи репортаж в най-гледаното време, точно докато здравният министър обясняваше новите, по-строги мерки в южните съседи.

Журналистка от медията направи интервю с гръцки посредник, който урежда сертификати от лекари в София. Човекът говори в гръб през цялото време.

Той съобщи, че е част от канал, който продава на гърците напълно редовни документи срещу 300 евро. Зелените сертификати си имат всичко необходимо за направена имунизация, вкарани са в системата. Естествено, клиентите дори не стъпват в София.

Според твърдения на посредника – от услугата на канала вече са се възползвали хиляди гърци, които не искат да се ваксинират. Любопитното е, че най-слабо имунизацията върви в северните части на страната. Точно до нашата граница живеят най-големите скептици и съответно там положението със заразата е най-тревожно.

Репортажът повдигна вълна от възмущение при комшиите. Вече се чуват въпроси дали е редно да признават наши сертификати, или българите задължително ще трябва да се тестват, след като издаваме документи толкова лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *