НОВИНИ

Появи се видео от скандала пред магазина на А1 / ВИДЕО

Появи се видео от скандала в офис на мобилен оператор, за който Varna24.bg информира.

От кадрите е видно как голяма група хора стои отвън и настоява да влезе без задължителните предпазни средства, докато служители на реда стоят на входа и не допускат тълпата без маски.

Припомняме и официалната информация от пресцентъра на полицията, която бе изпратена по-рано днес:

Снощи, около 17.20 часа, в магазин на мобилен оператор влязла група от няколко човека без поставени маски, съобщиха от полицията във Варна. След многократно приканване от страна на персонала, те отказали да спазят заповедта на Здравния министър или да напуснат обекта.

На място, след подаден сигнал на 112, се отзовали екипи на Първо РУ и Общинска полиция, които пристъпили към съставяне на актове на неспазващите епидемиологичните мерки. Част от нарушителите на реда обаче, извикали подкрепление – около 20 души от протестиращите в този момент пред общината. Така събралите се опитали да нахлуят със сила в магазина на мобилния оператор.

Бързата  и своевременна реакция на служители на сектор СПС, които в този момент охранявали обществения ред по време на протеста против носенето на маски и зеления сертификат и се отзовали в помощ на колегите си,  довела до недопускане на безредици и нахлуване в магазина. Съставени са 3 АУАН по Закона за здравето и един по ЗМВР за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *