НОВИНИ

Ужас! Почина 18-годишна родилка в Ямбол, линейката я зарязала заради болен с Koвид

Поредна болнична трагедия. 18-годишна родилка от град Стралджа е починала в клиника в Ямбол, съобщи btV в репортаж. Роднините твърдят, че спешните медици й сложили инжекция, но я оставили да чака без внимание заради пациент с COVID и така косвено я обрекли на смърт.

Янка Атанасова стигнала до болницата в безсъзнание. Терминът й бил 20 ноември, се казва в репортажа.В болницата тя веднага е била качена в родилна зала, но въпреки всички реанимационни действия е издъхнала след около 10 мин, обяснява директорът на болница „Св, Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов. Аутопсията установила, че причината за смъртта е еклампсия – тежко състояние, което може да се получи по време на напреднала бременност. Според Диманов през последните 15-20 години болницата в Ямбол не е имала такъв случай, който завършва със смърт.

Според близки и роднини дежурният фелдшер от спешното не успял да прецени, че тя умира, сложил й инжекция. Роднините го молели да я закара в болницата, но той им казал, че има спешен пациент с COVID и след това ще мине да я вземе. Минали обаче 2 часа, казва чичото на родилката. „Момичето просто се предаде“, безутешен е Милчо Василев. Лекарят в Ямбол казал, че много късно е докарана. междувременно родилката получила 3 инфаркта.

„Не можа ли да прецени този доктор, че момичето умира, дава душа!, споделя съсед на Янка.

Не е отказан нито адрес, нито сигнал, коментира шефът на ямболската спешна помощ д-р Веселина Коева.

Извършва се проверка, започнало е досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *