СВОБОДНО ВРЕМЕ

Проф. Костов алармира: Вече подаряват зелен сертификат на именици и рожденици

Ще нарасне броят на фалшивите тестове за антитела, предупреждава пулмологът

Новият хитов подарък за рождени и именни дни става фалшивият зелен сертификат. Това съобщи за „Марица” пулмологът проф. Коста Костов.

Той припомня, че в края на октомври излезе изследване на Евростат, което показа, че над 70% от хората у нас признават, че нищо не разбират от наука.

„Процентът на хората, които нищо не разбират от наука у нас няма да се промени. Той е свързан с тези, които са готови да си купят фалшиви сертификати. Брънка от това са зелените сертификати менте, които сега се дават като подарък на именни и рождени дни. Гостът поръчва сертификат на името на домакина и му го връчва. Вместо картина, книга или диск с хубава музика – фалшив зелен сертификат! И това е много ценен подарък!”, описва абсурда проф. Костов.

Според професора, деморализацията в обществото, при която се търси лесния път ще продължи да се задълбочава у нас.

„Броят на зелените сертификати у нас многократно, подчертавам многократно, надвишава броя на ваксинираните хора. Това е ясен сигнал, че нещо се случва”, каза професорът.

Според видния български пулмолог сега ще нарасне броят на фалшивите тестове за антитела.

„Представете си какво чудо ще настане с лабораториите с антителата! Ще се наложат критерии, които изискват високи стойности на антителата и ще се дават пари да се трансформират показателите на тестовете”, каза проф. Костов.

Предполага, че винаги ще се намерят служители в лабораториите, които да се изкушат и да подменят показателите за антителата.

„Ние се движим с няколко десетилетия назад от Европа. Макар да влязохме в евросъюза, ние знаехме, че не заслужаваме това място. Колкото повече стоим в ЕС, толкова повече се отдалечаваме от него”, каза проф. Коста Костов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *