СВОБОДНО ВРЕМЕ

В името на парите – мъж умишлено отряза и двата си крака под влак

Човек може да стигне да абсолютни крайности в името на парите. До такава крайност достига и мъж, който умишлено отрязва и двата си крака под влак, за да получи 2,8 млн. евро от застраховка

От LADbible разказват историята на 54-годишния унгарец, посочен като Шандор, който е подписал серия от високорискови застрахователни полици в годината на инцидента. За нещастие обаче, не само, че няма да получи парите, но ще плати глоба, а има риск и да влезе в затвора.

Краката на Шандор били прерязани от коленете, след като той ги поставил на влаковата релса. Оттогава той се придвижва с протези и инвалидна количка, не работи и обикаля съдилищата да настоява, че е невинен. След поредното решение на съда тази седмица той каза:

“Намирам решението за много странно. Естествено, не е това, което очаквах. Разочарован съм. Трябва да стигна докрай. Съдът трябва да признае, че решението не е правилно.”

Мъж умишлено отряза и двата си крака под влак, за да получи 2,8 млн. евро от застраховка
Снимка: News Flash

Според неговия съветник застрахователните полици осигуряват по-добра възвръщаемост на спестовните сметки. При така стеклия се обрат обаче, Шандор е заплашен от сериозни глоби, потенциално влизане в затвора, а вече е и с два загубени крайника.

Неговата съпруга също настоя той да получи обезщетение заради злополуката, но застрахователните компании отказват по подозрение в измама.

Мъж умишлено отряза и двата си крака под влак, за да получи 2,8 млн. евро от застраховка

Снимка: News Flash

54-годишният мъж вече е изгубил работата си в сферата на топлоенергийния сектор – професия, която е практикувал в родината си и извън граница. Това допълнително влошило финансовото му положение. Шандор обаче не е обезкуражен от решението на Централния районен съд на Пеща миналия вторник.

Очаква се той да получи присъда от 2 години затвор и да плати разноските по делото. Според LADbible той възнамерява да следва право и да помогне на други “угнетени от големите корпорации” хора.

Мъж умишлено отряза и двата си крака под влак, за да получи 2,8 млн. евро от застраховка

Източник: LADbible

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *