СВОБОДНО ВРЕМЕ

Ценен съвет от адвокат: Избягвайте падането от стълба, особено след обед

Адвокат Емил Василев разказа на неприятна случка, която преживял преди два дни.

Той е претърпял неприятен инцидент, вследствие на който е получил силни болки в коляното.

Решава да посети личния си лекар за направление. След известно чакане с сдобива с него и се отправя към Специализираната болница по ортопедия в Горна Баня. От там започват и премеждията му. От служител на лечебното заведение разбира, че те не работят с направления по Здравна каса, а извършват само платен прегледи. Въпреки, че са държавна болница!

Пращат го в близка поликлиника, тип барака. И там греда. Работното им време приключило. Казват му да отиде в болница „Доверие“ в „Овча купел.“ Отива там и за негова радост има ортопед травматолог, но той тъкмо приключвал с последния си пациент… В крайна сметка се прибира вкъщи. Решава да отправи ценни съвети към хората.

„Първо, избягвайте да падате от стълба, когато примерно си окачвате пердетата, защото може да си изкълчите крака или нещо друго. Ако все пак ви се случи, стискайте палци да е преди обяд, защото след обед ортопед-травматолог в двумилионнна София явно не може да се намери. Не ходете и в Специализираната болница по ортопедия и травматология в Горна Баня, защото там ще ви обърнат внимание само ако силно размахвате пачка пари и ако се примолите на рецепцията,“ написа той.

Вижте и пълния разказ:

„Ето моето съприкосновение с родното здравеопазване от днес – истински случай. Имах инцидент и с доста силни болки в коляното посетих личния си лекар.

След изтърпяна на един крак опашка от наплашени от Ковид хора се снабдих с направление за ортопед-травматолог и ей ме в Специализираната болница по ортопедия в Горна Баня. Часът беше около 14.15. Още на входа една пушеща цигара дама с бяла престилка, като видя в ръката ми направлението, ме предупреди, че болницата правела само платени прегледи. Влязох все пак.

Вътре-няма жива душа. Застанах на регистратурата /празна/ и зачаках някой да ми обърне внимание. Оказа се, че пушещата дама работи на рецепцията – какъв лош късмет. Поясних, че съм спешен случай със силни болки в коляното и имам направление за преглед от ортопед-травматолог. Отговорът беше същия – „не работим със Здравната каса и прегледите в нашата болница са само платени“.

Заинтересовах се не са ли държавна специализирана болница точно за хората с моите оплаквания, но тя ми отвърна да ходя в някаква поликлиника в съседство, където преглеждали хора с направления. Попитах за името, защото заявих, че възнамерявам да подам жалба как тъй в държавна болница се извършват само частни прегледи, но тя ми отвърна нагло, че не била длъжна да си каже името /нямаше и бадж/.

Куцук-куцук отправих се към въпросната поликлиника. Намира се в една барака на 200 м. Там също нямаше жива душа. По едно време се мярна някакъв човек с престилка, който ми обясни, че работното им време било изтекло и да заповядам утре сутринта. Ако не – да отида в болница „Доверие“ в близкия кв. Овча Купел.

И тъй към 15.00 бях в болница „Доверие“, където се оказа, че има ортопед-травматолог, но сестрата не ме пусна в кабинета, защото тъкмо бил на приключване с последен пациент и си тръгвал.

Помолих да направят някакво изключение, тъй като съм спешен случай със силна болка, но сестрата бе непреклонна – да заповядам утре сутринта. Куцук-куцук и ей ме в къщи, да си изплача мъката във фейса и да ви дам ценни съвети.

Първо, избягвайте да падате от стълба, когато примерно си окачвате пердетата, защото може да си изкълчите крака или нещо друго. Ако все пак ви се случи, стискайте палци да е преди обяд, защото след обед ортопед-травматолог в двумилионнна София явно не може да се намери. Не ходете и в Специализираната болница по ортопедия и травматология в Горна Баня, защото там ще ви обърнат внимание само ако силно размахвате пачка пари и ако се примолите на рецепцията. Бъдете здрави!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *