НОВИНИ

Бивш здравен министър разкри шокиращи подробности за ситуацията в болниците: Обезобразиха моя приятелка

„В големи софийски болници на визитации минават специализанти и стажанти, няма лекар. Стига се до безконтролно прилагане на кортизонови препарати. Моя приятелка е жертва на това. Лицето й е обезобразено. Системата е не само претоварена, но е и в абсурдна ситуация на повечето места – няма кой да лекува“. Това заяви д-р Мими Виткова, бивш министър на здравеопазването в студиото на „Офанзива“.

По думите й не само, че няма проблем с кислорода, а и го изнасяме.

„Нуждаем се от помощ в реанимационната апаратура и на кадрите. От години медицински персонал бяга на Запад“, коментира медикът.

Според нея действително се наблюдава намаляване на броя на заболелите, но е прибързано да говорим дали мерките са дали резултати.

„Има политически страх от въвеждане на локдаун. По същата причина се забавихме и със зелените сертификати. Не говори никак добре за политиците, обществото и здравната система да сме водещи по смъртност. Няма как да се справим, ако не се спазват мерките и спазването не се контролира“, смята д-р Виткова.

Тя подчерта, че обикновено имунизираните постъпват по-рядко в болница, а болестта протича по-леко.

„Няма еднозначно мнение, че наличието на антитела значи, че човек не предава инфекцията“, каза д-р Виткова.

По темата с противопоставянето на някои родители срещу тестването на децата им, тя запита от какво се страхуват. И поясни, че трябва да се изчака с връщането в училище на останалите деца, за да се види каква ще бъде заболеваемостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *