НОВИНИ

Внимание, шофьори! Свирепи глоби от 21 ноември, ако…

Заключителният етап на акция „Зима“ е насочен основно към техническата изправност на ППС-тата. Той ще обхваща периода от 21-ви до 30-ти ноември. Ще се следи както аз техническата изправност и оборудването с гуми, така и за осветителните системи на автомобилите. Това заяви ком.Близнаков на брифинг на „Пътна полиция“.

Той съобщи, че основен акцент е положен към отношението на водачите към пешеходците. Ком. Близнаков каза, че прес предходната акция „Зима“ за проверени около 70 000 превозни средства. Имало е случаи, в които автомобили са спирани от движение. Констатираните неизправности за повече от 3 000.

„Не е важно колко хора ще глобим. Важното е хората да подготвят автомобилите си. Така ще осигурим безопасност на всички участници в движението. Условията не са за подценяване. Пътните настилки са предразположени към заледяване. Нека повишим вниманието и подготвим автомобилите си за зимата“, каза той.

Близнаков заяви, че санкциите варират между 50 и 500 лв. в зависимост от характера на нарушението. Той апелира освен водачите и пешеходците да спазват правилата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *