НОВИНИ

Следовател разкри какво е направил шофьорът на автобуса ковчег секунди преди пожара (ВИДЕО)

Подробностите около трагедията на автомагистрала „Струма“ остават.

Припомняме, че по-рано днес заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов разкри как са загинали пътниците в македонския автобус.

Борислав Сарафов

Малко след това говорителят на главния прокурор Сийка Милева през сълзи обяви голяма загадка с още един оцелял при трагичната ситуация.

Сийка Милева

Мариан Маринов, следовател в Националната следствена служба и ръководител на екипа следователи, които работят по случая, също даде подробности около случилото се.

„Водачът на автобуса е реагирал преди удара с мантинелата, явно е възприел това действие в последния момент. Той се е отклонил вдясно незнайно защо и се е нанизал в тази мантинела. Ситуацията там е такава, че може да е изпаднал в лека заблуда, да завие надясно. Тази мантинела, която обичайно се явява еластична преграда, в случая се оказва препятствие.

Това нанизване е значително, защото двете колчета са изкъртени и цялата мантинела я намерихме между предните гуми и предна врата. Там се намира и резервоарът за гориво. Свидетелите потвърждават, че след удара са започнали пламъци вдясно“, обясни следователят Маринов.

Мариан Маринов

„Освен това при удара предната врата на автобуса е изхвърчала, но там е имало вече пламъци, които са попречили на хората да излязат през нея. Освен това задната врата е била затисната от разделителната мантинела между двете платна“, допълни следователят.

„Това вече не е автобус, това са останки от автобус“, заяви пък Сарафов.

„На няколкостотин метра от трагедията намерихме парче от гума, но се оказало, че то е там от много време и не е от автобуса ковчег“, опроверга Сарафов някои от спекулациите по темата.

„Няма да се замислим да санкционираме никой, който е допуснал тази човешка трагедия“, увери Борислав Сарафов, изтъквайки, че ако има виновен държавен служител, то той ще бъде санкциониран.

Припомняме, че в Северна Македония вече има наказани митничари във връзка с трагедията.

„Има разпитани свидетели, че на тази бензиностанция, са спирали автобусите и са се разменяли. Има такива гласни доказателства.

Да, има свидетел, който твърди, че са спасени осем човека. Ще проверим това“, отново обясни следовател Маринов.

Той направи и друго смразяващо кръвта разкритие: „Самото изваждане на телата бе много сложно. За да извадим всяко едно тяло, се наложи да се режат ламарини, седалки…“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *