НОВИНИ

Откриха „пътника фантом“ от автобуса ковчег: Българин е!

Българин от арабски произход вероятно е т.нар. пътник фантом, за който се твърди, че е 8-ия оцелял от катастрофата на „Струма“.

Той обаче твърди, че изобщо не е участвал там, а е вписан погрешка в списъка.

Появи се разминаване в списъка на оцелелите от тежката катастрофа на АМ „Струма“, с който разполагат България и Република Северна Македония – всъщност става дума грешка при вписването на пациентите в „Пирогов“.

Шади Салех обясни пред БНТ, че няма нищо общо с катастрофата. Български гражданин е. А в събота е приет в травматологията на „Пирогов“ заради счупена ръка. Оказва се, че в клиниката по погрешка са го вписали в списъка с ранените от магистрала „Струма“. Салех вече е изписан от болницата.

По-рано се появиха спекулации, че има осми оцелял, който е избягал от болницата – според една от версиите, става дума за нелегален бежанец, а според македонски медии става дума за човек, който се качил на автостоп на територията на страната ни.

Оказва се, че записаният като осми оцелял – Шади Салех, е български гражданин и няма нищо общо с катастрофата. В събота той е приет в травматологията на „Пирогов“ заради счупена ръка. В клиниката по погрешка са го вписали в списъка с ранените от магистрала „Струма“. Салех вече е изписан легално от болницата и не става дума за бягство.

Объркването беше засилено от думите на един от приетите в „Пирогов“ пътници от катастрофиралия на автомагистрала „Струма“ автобус – според него са спасени осем души. Експерти обаче предупреждават, че поради шока от трагичния инцидент, впечатленията на оцелелите може да са неточни и подвеждащи.

Снимка Булфото, архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *