СВОБОДНО ВРЕМЕ

Третокласник намери писмо в бутилка в Марица, прочете го и не сдържа сълзите си (Снимка)

Тази трогателна история е поредното доказателство, че и в живота се случват чудеса и понякога е не по-малко интересен от някой холивудски филм. Главният ѝ герой е момче на 9 години с голямо сърце.

Ето историята накратко:

пусната преди шест години бутилка с писмо бе намерена между стария и новия мост на река Марица в Свиленград . На находката попада 9-годишният Ивелин Георгиев , който заедно със семейството си отива на пикник край реката в слънчевия неделен ден, пише stmost.info.

„Започнах да събирам захвърлени пластмасови бутилки, когато забелязах, че в една от тях има свитък от хартия“, разказва Ивелин, третокласник в СУ „Д-р Петър Берон“.

Ивелин

„Занесох я на баща ми, който заедно с чичо Ангел решиха да я разрежат, за да видим какво има вътре“, продължи разказа си момчето.

Оказва се, че в бутилката е поставено писмо, чийто текст е сравнително добре запазен и четлив. В него е отправен зов за помощ на тежко болния 7-годишен Добромир, чиито родители са безработни и крайно бедни. Писмото е написано от бабата на детето Елена Димчева, която е посочила точен адрес – с. Мирово, общ. Чирпан, както и телефон за връзка.

писмо в бутилка

Упомената е и годината на изпращането му в бутилка по р. Марица – 2015 г.

Трогателната история развълнува Ивелин и близките му, които решават да се заинтересуват за съдбата на болното дете. Опитът да се свържат с бабата на посочения телефон е неуспешен, защото по-късно се оказва, че е сменила номера му.

„Тогава решихме да позвъним на кмета на с. Мирово, евентуално от него да получим информация“, казва Ангел Дойчев, един от компанията.

Кметът веднага се сети за случая, като заяви, че вече всичко е наред. Станалият на 13 години Добромир е жив и здрав, а родителите му са си намерили работа. Жива и здрава е и 73-годишната баба Елена, изпратила писмото в бутилка по р. Марица.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.