СВОБОДНО ВРЕМЕ

Президентът Радев си има двойник – охранител на манастир

57-годишният Дочо Моневски е родом от село Орешак и поради прилика с президента Румен Радев, често е бъркан с него. От шест години Моневски работи като охрана на Троянския манастир „Успение Богородично“, разказва той за БТА.

Гордее се със сплотеното си семейство, което го прави много щастлив, особено с внуците си – Атанас /на 7 г./ и Елеонора /на 2 г./. В селото, пък и в Троян, всички го познават. Моневски е сред най-добрите ловци в региона. Като всеки, който живее близо до планината, е заклет планинар и гъбар.

Майстор е на домашната сливова ракия и отличен готвач на балкански гозби. Дочо е категоричен, че не сменя работата си на нощна охрана на Троянския манастир за нищо на света. Обича я, носи му спокойствие и му дава възможност да се среща с много хора. Преди години, когато Румен Радев е избран за президент в първия мандат, много хора му казват, че едно към едно прилича на него.

Сега след избора на Радев за втори мандат, отново го спират непознати и го поздравяват, бъркайки го с президента, а Дочо бърза да обясни ситуацията с приликата между двамата.

Моневски споделя, че лично не се е срещал с президента Радев и много би се -радвал да го види на живо, и да се снима с него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *