НОВИНИ

БЛЪСКОВ ЗА ЗАТВАРЯНЕТО НА „ТРУД“: ВЪРНАХМЕ СЕ 35 ГОДИНИ НАЗАД!

Главният редактор на в-к „Труд“ Петьо Блъсков коментира днешната акция, която запечата офисите на вестника в София. Той смята, че по този начин сме се върнали с 35 години назад.

Пред Tribune.bg Блъсков каза следното: „Полицията стои тук и чака да ни изнесе физически от редакцията. Ходят някакви чиновници и запечатват стаите. Какво да ви кажа – върнахме се 35 години назад. Една незаконна заповед на Минеков, след това една негова поръчка до областния управител и областният управител без изобщо да ни информира, без изобщо да поиска наше становище, пуска една заповед да освободим помещенията. И днес пристигат с полиция тук, запечатват и разправията е страхотна. А този, който е дошъл тук, не може да изпълнява заповед, защото е съветник на Минеков (б.р. Светослав Трайков). Знаете ли кой е? Това е този същият, който заедно с Минеков спряха софийското метро. Хората, които щяха да убият хиляди столичани, сега са дошли да убиват „Труд“. Това е истината“.

Известният журналист каза още, че наемите на „Труд“ са платени, напук на това, което казват хората, които затварят вестника.

„Платили сме ги. Питайте ги тях! Те сега ще започнат да обясняват, че не сме платили режийни и т.н. Хиляда пъти им обясних. Да, не сме платили режийни, но Министерството на културата не ни е изпратило нито един документ, в който да ни каже – „Имате да плащате тези пари. Така и така платете си тези пари по еди какво си. В мига, в който получим фактура, ще си ги платим. Ние вече пет години нямаме такава фактура и те продължават да го размахват това, а си е тяхна вина. Вместо да правиш тези мръсотии срещу вестника, можеше да ни покани, да се разплатим, да се разберем като хората и да продължим. А този съветник, който е тук сега, държи политически речи – „Дълбоката държава, възползването от властта приключило“. Той се държи като на митинг. Всеки момент ще спре тока и тук сигурно. Но представяте ли си до какъв морал сме стигнали. Тези, които спряха метрото, сега са дошли да убиват вестник „Труд“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *