СВОБОДНО ВРЕМЕ

Да възпитаваш детето си в човеколюбие! Мил жест разтърси социалните групи / СНИМКИ

Свикнали сме да бъдем апатични, да твърдим, че държавата е длъжна да се грижи за бедните, за онеправданите, нас не ни засяга. Научили сме се да подминаваме възрастните и самотни хора, свикнали сме дори да не забелязваме с кого се разминаваме.

И ако повечето от нас живеят в собствения си свят и със собствените си проблеми, явно има и хора, които възпитават децата си в човеколюбие. Милата дума и жест към непознат не са нещо, с което се раждаме, те просто се възпитават.

Попаднаха ме на пост в социалните групи, който явно разтърси не само нас, но и всички, които са го прочели. В групата „Забелязано в София“ Нели Кисьова пише:

„Това на което станахме свидетели аз и моите приятели днес, ни остави без думи. Малкото момиченце явно дъщеря на мъжа с нея цял ден подаряваше на възрастните хора в парка коледни картички, които, доколкото разбрахме, тя сама е направила.

Освен написаните пожелания момиченцето и баща и слагаха и пари в всяка една картичка. Нямаше възрастен човек, който да не се просълзи от жеста. Такива мили и искрени пожелания и думи се разменях и толкова щастливи бяха хората, че за миг изчезнаха пандемии, вируси, кризи и всякакви негативни неща. Останахме без думи!!“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *