ЗДРАВЕ

8-дневната диета на Петър Димков

Петър Димков е един от най-известните и уважавани български лечители. Дори и години след смъртта му, неговите рецепти и тайни, свързани със здравето и храненето, са вдъхновение за съвременните лекари. Хиляди са и българите, които и до ден днешен се лекуват с неговите съвети и заръки.

Днес ще ви представим уникалната осемдневна диета на Петър Димков, която е известна не само у нас, но и по света. Гарантираме ви, че ако я изпълните правилно и упорито, няма как да не забележите положителни резултати. Този режим е създаден лично от проф. Димков и е вдъхновен от безграничните му знания за храненето и здравословната загуба на тегло.

Какво представлява диетата на лечителя Петър Димков?

Този режим е една от многото тайни, които проф. Димков ни завещава след кончината си. Както се разбира от името на диетата, тя протича в рамките на осем дни, като теглото ще започне неусетно да се топи. Най-хубавото е, че няма да си върнете загубените килограми отново, както се случва при повечето диети. Освен това, успешно ще премахнете и вредните токсини от тялото.

Режимът е наистина прост и не би следвало да ви затрудни откъм изпълнение. Категорично забранен е хлябът и тестените изделия като цяло. Очаква се за осемте дни да свалите около 5-6 кг., което е наистина добре за такъв кратък период от време. Можете да го удължите при желание максимум четири седмици – не продължавайте повече от това.

Петър Димков
Уважаваният от всички българи народен лечител Петър Димков

Дори и само за осем дни обаче можете да свалите излишни килограми и да се прочистите от токсините. Ето и какво представлява диетата по същество:

Първи ден

Сварете си един килограм картофи. Разделете ги на порции по своя преценка. Препоръчваме порциите да са равни и да ги хапвате няколко пъти дневно. Оставете солта настрана и не я използвайте. Забравете също така за олио и други добавки. Това е всичко, което имате – един килограм варени картофи.

Втори ден

Този ден е изцяло запазен за киселото мляко. Набавете си две-три кутии нискомаслено кисело мляко (ако е възможно – нека е козе), като го хапвате за закуска, обяд и вечеря. Би трябвало да ви засити и да не се чувствате гладни. Ако не обичате кисело мляко, тогава можете да го замените с варена или печена тиква, но без да добавяте захар към нея.

Трети ден

Осигурите си килограм и половина зеленчуци и плодове – в зависимост от сезона. Препоръчзваме да ги хапвате сурови, но можете и да ги сварите. Консумирайте ги без каквито и да е добавки.

Четвърти ден

Тук лечителят Петър Димков позволява хапването на неограничено количество печена или варена тиква.

Пети ден

Сварете си три яйца и ги разделете така – едно за закуска, едно за обяд и едно за вечеря. Яжте ги без сол и каквито и да е подправки.

Шести ден

И тук го караме единствено на плодове и зеленчуци. Сега обаче количеството е три пъти по-малко – само 500 грама за целия ден. Не надвишавайте това количество.

Седми ден

Седмият ден е изцяло млечен. Похапвайте нискомаслено кисело мляко (2-3 чаши). Ако не искате мляко, позволено ви е да хапнете варена или печена тиква, но без добавки. Друг вариант е да си приготвите към 300 грама пилешко бяло месо, но отново без подправки.

Осми ден

Това е последният ден от осемдневната диета на Петър Димков. Тук господар е водата, защото целта е да се пречистим. Пийте поне 1.5 литра вода през деня, разпределяйки я на 6-7 равни порции.

Това е осемдневната диета на лечителя Петър Димков. Можете да я продължите и по-дълго време ако смятате, че имате нужда от още по-забележими резултати. Пожелаваме ви успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *