РЕЦЕПТИ

Баба винаги слага тези подправки на лещата и тя се получава уникално вкусна

Лещата може да бъде не само хранителна, но и изключително вкусна, стига да я приготвяте така, както трябва. За предпочитане е, преди да я сготвим, да я накиснем във вода за няколко часа, така, както процедираме обикновено с боба. Освен, че ще се свари по-лесно, ще е и много по-вкусна.

Що се отнася до това как ще приготвите лещата, е изцяло въпрос на предпочитания. Едни обичат ястията да са постни, други – не.

Подправките обаче са онова нещо, което много внимателно трябва да подберете, ако искате накрая гозбата да се получи ненадминато вкусна. Днес ще ви разкажем какви подправки слагат добрите домакини в лещата, а именно нашите баби.

Подправките, които бабите ни не забравят да добавят към лещата

Чубрицата е една от основните подправки, които в никакъв случай не бива да забравяме да добавим. Именно тя продава онзи неустоим вкус, познат на всеки. Тя обаче се слага към самия край, когато ястието е вече завряло.

Дафиновият лист е следващата подправка, която е препоръчително да добавим към гозбата. Важно е обаче да не прекаляваме с количествата, тъй като ароматът му е много силен и рискуваме накрая да се усети лека горчивина. Едно листо е напълно достатъчно, но трябва да го счупите на две, за да може да пусне от ароматите си.

Червеният пипер е следващата подправка, която също намира място в тая гозба. Той се слага към загрятото олио и се запържва. Една чаена лъжичка е напълно достатъчна.

Сложете и сол, но не прекалявайте. По-добре накрая да се наложи да добавите още малко, отколкото да се чудите как да спасявате пресоленото ястие.

Това са задължителните подправки, които бабите ни добавят към гозбата и вкусът накрая е несравним. Ако сте решили да готвите леща, не пропускайте нито една от тях!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.