СВОБОДНО ВРЕМЕ

СЛУЧАЙНОСТ? Зловещо съвпадение свързва световните войни и конфликта в Украйна

Предприемачът Патрик Бет-Дейвид разгледа 28 юли 1914 г., датата, на която Австро-Унгария обявява война на Сърбия, с което фактически започва Първата световна война. Събирайки 7, 28, 19 и 14, резултатът е 68. След това той записва началната дата на Втората световна война, 1 септември 1939 г., което също прави 68, а накрая и обявяването на войната на президента Владимир Путин на Украйна на 24 февруари 2022 г., където сборът отново е 68.

Осъзнаването на съвпадението предизвика шок у много потребители на социалните медии.

„В стари времена американците щяха вече да са напълнили църквите и да се молят. Числото 68 се използва 1 път в Библията, а думите царски особи и битка – 68“, коментира потребител. Друг добавя: „В математиката 68 е число на Перин. Това е най-голямото известно число, което е сбор от две прости числа и то по два различни начина: 68 = 7 + 61 = 31 + 37. Светът работи в математически модели. Всичко е математически модели…така че виждам смисъл в това, което споделихте“ „…Означава ли нещо? Вероятно не. Но въпреки това е интересно“, гласи един туит.

Поради естествената склонност на хората да създават конспиративни теории за исторически събития, интересът към този туит вероятно ще нараства спираловидно. От решаващо значение е да не търсите по-голямо значение в този туит, съветва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.