НОВИНИ

Прокуратурата обяви за масови арести на педофили, спипани с хитър трик ВИДЕО

21 лица бяха задържани с повдигнати обвинения за педофилия. Това стана ясно на брифинг на Софийската районна прокуратура.

Септември м.г. СДВР разпространи информация за мъже, представящи се за ловци на педофили. Въпросните лица публикуват обяви в сайтове за запознанства, представяйки се за непълнолетни и малолетни момчета и момичета и отговарят на мъжете, които се интересуват от тях. Ловците си уговарят срещи по интернет.

Във всеки случай педофилите си мислят, че пишат на деца и си уговарят срещи с тях. На място обаче се повяват ловците и правят записи.

Благодарение на записите са установени голяма част от извършителите, които впоследствие бяха задържани.

В края на септември се образува и досъдебно производство за извършено престъпление. В хода на досъдебното производство се извършиха множество действия по разследването, разпити на свидетели включително и пред съдия. Имаше над 30 претърсвания на адрес и коли.

От прокуратурата съобщиха, че вчера се проведе специализирана операция на територията на Столична дирекция и няколко области. В резултат са задържани 16 лица в Столична дирекция и 4 в съответните областнни дирекции.

Пак се показва високото ниво на взаимодействие на структурите на МВР, уточниха от СРП.

Има 12 обиска на лица. На един от адресите са намерени и наркотици. Иззети са веществени доказателства: телефони, комютри, фотоапарати, тефтери със записки, външни харддискове и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.