НОВИНИ

Свекърът на задушената с фолио Евгения излиза от ареста

Тричленен състав на Софийския апелативен съд постанови мярка за неотклонение „домашен арест“ за 60-годишния бивш служител на ДАНС Пламен Владимиров, който е обвинен като помагач в убийството на 33-годишната му снаха Евгения, извършено от неговия син и съпруг на жертвата – Орлин Владимиров.

В средата на октомври м.г. младата жена беше обявена за изчезнала именно от 36-годишния Орлин. Пред полицаите мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в съседен столичен квартал, но след това не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на жената, която бе майка на 6-годишно момченце. В началото на ноември разследващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник.

Орлин и Пламен Владимиров бяха задържани и направиха пълни самопризнания.

Двамата съпрузи се скарали, вероятно заради ревност, и Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а жената припаднала. Владимиров помислил, че я е убил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този момент жената била жива, макар и в безсъзнание.

След това 36-годишният мъж извикал баща си Пламен, който качил тялото на снаха си в личния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

Софийският градски съд остави и двамата за постоянно в ареста, а след това мярката бе потвърдена и от апелативните магистрати.

Преди седмица обаче СГС е приел, че вече не е налице обосновано предположение, че бившият служител на ДАНС е знаел, че синът му ще убие жена си и му е обещал помощ за укриването на тялото ѝ. Затова градските магистрати са променили мярката за неотклонение на Пламен Владимиров в най-леката възможна – „подписка“.

Решението е протестирано и днес тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Пламен Дацов и членове Светла Букова и Димитър Фикиин отмени определението на Софийския градски съд.

Апелативните съдии намират, че мярката на Владимиров трябва да бъде изменена в „домашен арест“ най-вече заради множеството хронични заболявания, които налагат постоянното му медикаментозно лечение и санитарна грижа. Според САС обаче обоснованото предположение, че Владимиров предварително е обещал помощ на сина си за укриване на трупа и заличаване на следите, ако убие съпругата си и майка на детето им, все още не е разколебано.

В тази посока има показания на свидетели, листчета със собственоръчно изписани имена на свързани с убитата Евгения лица, открити в дома на Владимиров, данни за съвместно пътуване със сина му в района на Перник. При това положение мярката „подписка“ не е правилна и законосъобразна, прецени САС.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.