НОВИНИ

Удар по Христо Иванов: Малеева разцепи „Да, България“, създаде „9 декември“

Партията на Христо Иванов „Да, България“ се разцепи, след като се сдоби с вътрешна опозиция от 88 души. Ударът по лидера на ДБ нанесе основателката на ДаБг и бивша тенисистка Мануела Малеева. С отлюспените тя създаде клуб „9 декември“ (датата, на която е учредена партията). В новата организация се включиха и бившият зам. министър на отбраната Велизар Шаламанов и бившия депутат Калоян Янков.

„В нашия клуб ни събра желанието за развитие и подобряване на партията, както и разочарованието от Националната конференция. Но то не беше родено тогава. Отдавна не одобряваме постепенно възцаряващия се дефицит на демократично общуване.

С течение на времето той придоби различни измерения: незачитане на мнения, авторитарни управленски действия на членове на ръководството, изолация и капсулиране на ръководството, от което последва едностранно и анонимно взимане на решения под различни предлози от централата на партията, без да се очаква и допуска инициативност от местните организации“, пишат в учредителната си декларация от клуб „9 декември“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.