СВОБОДНО ВРЕМЕ

МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 710 ЛЕВА ИЗОБЩО НЕ Е ДОСТАТЪЧНА

„710 лева минимална работна заплата не е достатъчно. Това би имало смисъл в спокойна ситуация. Миналото лято минималната работна заплата трябваше да бъде 840 лева. Така са ни затиснали събитията, че всички разговори за минималната работна заплата са ужасно закъснели“, това каза в „Офанзива“ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

„Практически невъзможен е сега механизмът за определяне на минимална работна заплата по различни дейности. Изпреварващ механизъм е правителството по-често да определя минимална работна заплата“, каза още той.

За новата актуализация на бюджета Димитър Манолов смята, че има възможност за предлагане на диференцирани ставки за данъци, необлагаем минимум върху минималната работна заплата.

Бъдещето на правителството на Кирил Петков обаче остава неясно. Инфлацията и цените вървят нагоре, което от своя страна срива доверието в Кабинета. Бившият депутат от БСП Антон Кутев прогнозира, че правителството може и да не издържи до края на годината.

Да ни заплаши не пропусна и руският посланик Елеонора Митрофанова, която заговори за идваща катастрофа, свързана с цените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.