НОВИНИ

Лена Бориславова: Спецсъдът и прокуратурата бяха превърнати в удобна бухалка (видео)

Министерския съвет се провежда брифинг на говорителя на кабинета Лена Бориславова. Поводът са множество медийни запитвания след състоялия се по-рано през деня брифинг на прокуратурата на България.

В българското общество има остро усещане за липса на справедливост и правосъдие. Съдебните и досъдебните производства се точат с години. Специализираният и прокуратура бяха превърнати в удобна бухалка.

Тя припомни, че е в ход промяна в антикорупционното законодателство. От утре ще има и специална подстраница към сайта на МС, на която ще бъде публикувана информация как гражданите да подават сигнали до европрокуратурата и какво се прави се сферата на законодателството.Изявлението на Бориславова бе по повод коментар на заместник-главния прокурор Десислава Пиронева, според която са нарушени основни национални и европейски ценности. „Някои твърдения на моменти граничат с откровени лъжи. Атаките срещу прокуратурата и нейни прокурори е вероятно да целят нейното овладяване и използването ѝ в противоречие със законодателството за нелегитимни политически цели“, каза Пиронева.

Очаквайте подробности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.