НОВИНИ

Петков: Абсолютен саботаж, ако прокуратурата наистина е искала информация кой влиза в МС

Не съм информиран за изискана справка от спецпрокуратурата какви хора са влизали в Министерския съвет през последните месеци. Това заяви министър-председателят Кирил Петков. Той каза, че веднага ще разпореди да му бъде дадена информация дали действително има такова нещо.

Всички посетители – български и чуждестранни граждани, които са имали достъп до Министерския съвет през януари, февруари и март 2022 г., трябва да бъдат описани и предадени на спецпрокуратурата, съобщи по-рано 24 часа. Преди ден Националната служба за охрана е получила писмо от спецобвинението, че данните са необходими по повод започнало предварително производство.

„Ако и това се окаже вярно, ще бъде пълно безобразие. Знаете, че в момента МС е контактна точка за Европейската прокуратура. Ако се опитват да разберат кой влиза и кой излиза от сградата, за да разберат кой подава сигнали, това ще е поредния саботаж“, допълни премиерът. „Трябва внимателно да се види дали искат да контролират, хората, които подават сигнали към нас. Те знаят вече, че за разлика от случвалото се до сега, сигналите вече отиват директно при г-жа Кьоавеши, когато са свързани с еврофондовете“, каза още министър-председателят.

Прочети и това:  Вече няма да избираме само един личен лекар, ще може да посещаваме всички

По темата за войната в Украйна, Петков заяви, че в момента има риск Западните Балкани да са втора конфликтна точка. „Най-лошото, което може да се случи за нас е Западните Балкани отново да са високо-рискови от гледна точка на сигурност, политически и тн. Затова за България РС Македония става още по-важен геополитически въпрос“, каза министър-председателят.

„Тяхната Конституция включва колективни права. Преброяването на истинския брой на българите в РС Македония ще стане реално тогава, когато успеем да постигнем промяна на това нещо“, допълни Кирил Петков.

Той отказа да отговори дали ще поиска оставката на вътрешния министър Бойко Рашков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.