НОВИНИ

КОЛЬО КОЛЕВ ЗАЩИТИ КАБИНЕТА: ТОВА СА НАЙ-ЧУДОВИЩНИТЕ 100 ДНИ УПРАВЛЕНИЕ

Известният социолог Кольо Колев посочи, че правителството на Кирил Петков е трябвало да започне работа във възможно най-кошмарната възможна обстановка. Той сподели, че според него това са „най-чудовищните 100 дни управление“, тъй като кабинетът е заварил не само криза заради коронавируса, но и енергийна и инфлационна криза, както и последвалата война между Русия и Украйна.

Колев гостува в ефира на Bulgaria on AIR и заяви следното: „Това са най-чудовищните 100 дни управление, които може да си представим – енергийна и инфлационна криза, продължение на коронакриза. Сега ни идва и войната, която още повече ще усили всички тези процеси. Единственият дюшеш е, че не са паднали ядрени бомби тук. Да си пожелаем в следващите 100 дни здравият разум на политиците от целия свят да се намеси и да спре тази ескалация, която хвърля света все по-близо до собственото му унищожение“.

Относно евентуално участие на България във войната, Кольо Колев каза, че трябва да бъдем много внимателни. Ето какво заяви той: „България трябва да бъде много внимателна в конфликта Украйна – Русия, това не е наша война. Нашето място на географската карта няма да се промени. Всеки ден на тази война удря все повече върху икономиката. Чудовищни (санкциите – бел. ред.) са за Русия, щетите за Украйна са ужасни, все по-ужасни ще стават за Европа. Изгубват се границите на реципрочността, все повече може да очакваш неочакваното“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.