СВОБОДНО ВРЕМЕ

НАЙО ТИЦИН ОБЕЩА: В СОФИЯ ЩЕ ИМА ПЛОЩАД „ГЕРОИТЕ НА УКРАЙНА“

В София следващата седмица ще бъде особосбен площад с името „Героите на Украйна“.Това каза пред БНТ Найо Тицин, който е един от инициаторите на преименуването, цитиран от Клуб Z.

„Ще бъде точно пред руското посолство пред входа“, заяви Тицин.

И поясни, че пред сградата се оформа площад от 4 улици – „Драган Цанков“ и три по-малки. Реално обаче този площад в момента не съществувал, а ще бъде обособен сега.

Тицин заяви, че днес е получил уверение от общината и от „прозападното, проевоатлантическото голямо мнозинство, в това число ГЕРБ-СДС и Демократична България“.

„Тази инициатива в момента залива целия свят. Всяка седмица някъде улица или площад се кръщават на героите на Украйна“, каза Тицин.

Според него гласуването на столичния общински съвет ще е в четвъртък.

„Всяка сутрин г-жа Митрофанова да минава, за да си влиза в посолството“, обясни Тицин.

Той обаче не знае дали това ще бъде официалния адрес на дипломатическото представителство.

Преди дни Тицин внесе в Столичния общински съвет своето предложение.

„Внесох в СОС писмо за преименуване на булеварда пред Руското посолство в София на „Героите на Украйна“, съобщи той във фейсбук.

Според него този „акт на съпричастност ще бъде високо оценен, както от българската, така и от международната общност“.

„Уверен съм, че мнозинството в Столичния общински съвет споделя евроатлантическите ценности и осъжда военната агресия на Русия в Украйна“, пише в предложението на журналиста и продуцент, който се аргументира в молбата до СОС в качеството си на жител и избирател в София.

Писмото завършва с думите:

„Много пъти повтаряме, че София означава мъдрост. Но какво е мъдростта ако не е облечена в достойнство, морал, благородство и съпричастност“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.