СВОБОДНО ВРЕМЕ

Емоционален пост разтърси мрежата: Живеем в 21 век, 2022 година, нали така?

Емоционален пост в социалната мрежа Фейсбук на будната гражданка Габриела Миленова, която живее в София, накара хората да се замислят над това в какъв свят живеем и какво толерираме.

Даваме й думата сега:

Добро утро, драги читатели. Живеем в 21 век, 2022 година, нали така? (Погледнете календара, за да се убедите отново).

Живеем в ера в която „уж“ толелираме всичко. Толелираме бедния, че е мързелив и неграмотен. Толелираме мъжа, че прилича на жена (за жалост не само визуално). Толелираме хората с новите модерни сексуалности (метеро, би и другите не ги помня за което много се извинявам на съществата, което не съм споменала). Толелираме изнасилвачи, наркомани, абе всичко повредено, защото ти да видиш те имат нужда от толерантност.

Само че, никой не толелира онези различните, тъй наречени сакати. Да, написах сакати. Онази сакатата. Вижте колко звучно звучи в 21 век (я пак да сверим календарите, че се обърках в коя ера съм). Саката. Тъй наречените сакати, ако можем да ги затворим в онова как се казваше думата….абе онова на Хитлер сещате се.

Само че, онази сакатата често е по-умна от теб, по-грамотна, по-възпитана, по-образована, дори по-толерантна от теб към теб, защото тя толерира простотията ти, невъзпитанието ти (срам за родителите ти!), малоумността ти, толерира теб, защото така са я възпитавали.

И така, драги читатители, продължаваме да толерираме всичко гнусно, защото то горкото е просто….просто!

Довиждане драги читатели, замислете се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.