НОВИНИ

Катаджия бие тираджия на магистрала „Тракия“ (ВИДЕО)

Шофьорът отказал да даде подкуп

Турски шофьор е бил ударен от служител на Пътна полиция в България. Това е видно на кадри, предоставени на турската телевизия НТВ.

Според местните медии Мухсин Казан, който работи като шофьор на камион в международна спедиторска компания в Турция, се е връщал от Германия и бил спрян заради неправилно изпреварване. Той е заплашен да бъде глобен, ако не даде подкуп. Казан обаче отказал даде и се стигнало до удара в лицето, който ясно се вижда във видеото, алармира Glasnews.bg.

Инцидентът е станал на магистрала „Тракия“, близо до София.

По думите на шофьора, той е изпреварил три камиона пред себе си, като същото са направили и други автомобили, но те са били спрени от катаджиите. Той е поискал обяснение защо само той е бил спрян.

„В тира ми има камери, помолих ги да ги погледнат. Полицията ми каза първо, че имам глоба и след това добавиха: „Няма да има наказание, дай за супа и кафе.“ Те говореха помежду си, така че направих крачка-две назад“, обяснява Казан. Допълва, че отговорил да направят, каквото е нужно.

След това един от униформените слиза, а турският шофьор очаквал да му каже нещо, но директно последвало шамар.

„Залитнах в този момент. Той ме хвана за ръката и каза: „шофьорска книжка “. Минахме отстрани на превозното средство, където камерата не снимаше. Полицаят каза – 20 евро и продължаваш. Глобата ти е 100. Аз отвърнах, че пари не давам, защото ме удари, имам и камера в тира, която ще ми послужа. След като поисках да направят каквото е необходимо, те написаха протокол и искаха да го подпиша, аз не го подписах, защото не говоря български. Не подписвам нищо, което не знам. Тогава трябваше да чакам транспортната полиция, а те ми казаха, че имам глоби от 500 и 1000 евро.“, обяснява още тираджията.

„Много колеги, включително и от България, споделиха видеото и ме подкрепиха“, казва още Казан.

Шофьорът разкрива, че случаите на подкупи на полицията в България и Сърбия непрекъснато им се случват.

„Започваме да мислим преди да минем „Капъкуле“. Дали ще ни глобят или ще искат подкуп България. Плащаме подкупи около 100 евро средно в две държави.“, завършва водачът на камион.

Казан се е обадил на фирмата, за да поиска видеозаписите, които по-късно изпратил в турското посолство в София.

Вижте видеото ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.