НОВИНИ

Кирил Петков за Парламента: Какъв е смисълът от тая институция?

Премиерът Кирил Петков сериозно изпусна нервите си по време на днешния парламентарен контрол в Народното събрание. Неговият гняв бе провокиран от председателя на ДСП Мустафа Карадайъ, който го нарече „марионетка“ на бизнесмена Иво Прокопиев.

Обръщайки се към премиера Петков, Карадайъ изстреля следните въпроси: „В основата на общата политика на правителството е борбата с корупцията, олигархията и задкулисието. В тази връзка бяхме отправили питане към вас. В интервю пред „Обзървър“ ползвате понятия като олигарх и медиен магнат. Какво означават тези понятия за вас и с какви доказателства разполагате, за да докажете, че г-н Пеевски отговаря на тях. Защо не посочвате и други.

Според западни медии Иво Прокопиев е истинският медиен магнат и монополист? В същото интервю твърдите, че г-н Пеевски е контролирал Борисов, но всички знаят, че вие сте марионетка на г-н Прокопиев. По ваш образ и подобие ли търсите покровител и на г-н Борисов?“

Това накара Кирил Петков да изгуби самообладание. Министър-председателят излезе на трибуната и отговори: „Какъв е смисълът на тази институция, щом тук се задават такива въпроси, ядоса се от трибуната министър-председателят. „Разликата между мен и вас е, че аз съм независим“.

В резултат на това лидерът на ДПС му отговори, че днес не е 1 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.