СВОБОДНО ВРЕМЕ

Ето защо не се подаряват часовници

Навярно сте чували, че някои предмети са неподходящи за подарък. Поверието гласи, че нож, празно портмоне, сапун и часовник не се подаряват. И докато за празното портмоне е лесно да се досетите, че символизира безпаричие и недоимък, което го прави неподходящ подарък, то вероятно се чудите защо не се подаряват часовници? Съществуват много тълкувания на този въпрос.

Някои хора вярват, че часовниците отброяват времето ни на този свят и че подарявайки часовник, обричаме получателя му на нещастие, злополука, болест или дори на летален край.

Друг отговор на въпроса защо не се подаряват часовници се крие в схващането, че часовникът привлича демоните и носи лош късмет.

Трети считат, че подаряването на часовник е лоша поличба, вещаеща раздяла между поднасящия и получаващия подаръка. Това прави часовника изключително неподходящ за подаряване между приятели, в семейството и особено между съпрузи.

Ето какво да направите, ако получите часовник като подарък?

След като вече знаете защо не се подарява часовник, вероятно ще бъдете притеснени, ако получите такъв като подарък. Не се притеснявайте, има как да противодействате.

Подарете на човека, поднесъл ви часовника, нещо в замяна. Така ще платите за него и той няма да бъде подарък за вас.

Не приемайте стар часовник от хора, които не познавате и чиято съдба ви е неизвестна. Може да споделите, че подобна стара вещ се предава само на близки в семейството от поколение на поколение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.