СВОБОДНО ВРЕМЕ

Полски тираджии биха наш шофьор пред детето му

Агресия на пътя. Полски тираджии нападнаха и биха наш шофьор пред очите на детето му. Саморазправата се е разиграла на международния път Е-79 край Враца.

Петър Йорданов кара със семейния бус 14-годишния си син на училище, когато попада в колона от полски камиони.

„Наближавайки разклона за Бели извор, там има ограничение 60 и пътят е много лош, започнах да намалявам, при което камионът отзад започна да светка, да свирка и тръгна да изпреварва“, разказа пред БТВ потърпевшият Петър Йорданов.

В насрещното обаче се появили коли и камионът се прибрал зад буса. В участъка, известен като Железния мост, общо 7 камиона като на кино обграждат българина.

„Двама човека слязоха и аз отворих вратата, и им казвам на английски – 60 км и показах с ръка – вие луди ли сте. През това време дойде един друг и два пъти ме удари в лицето, детето започна да реве, да пищи, аз дръпнах вратата, затворих я и другият счупи стъклото“, обясни Петър Йорданов.

После камионите поели към София, а мъжът се обадил на 112. Шофирал зад тях, за да съобщи за местонахождението им.

Малко след това полицейски патрул от Мездра изпреварва колоната от тирове и ги спира на входа на село Лютидол. Пристигат и няколко патрулки от Враца.

Сред задържаните е имало и жена, разказаха очевидци.

Нарушителите са задържани и ще им бъде повдигнато обвинение за хулиганство на пътя.

„Беше ужасяващо, пред детето ми да се случи, е недопустимо. Не може да смятат, че в България всичко им е позволено и да се държат по този начин, арогантно, на пътя“, допълни потърпевшият.

Детето е в шок, а баща му благодари на полицията за реакция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.