СВОБОДНО ВРЕМЕ

Винаги съм почиствала плевелите с ръцете си, докато съседът ми по вила не ми препоръча това средство

Естествени средства за отстраняване на плевелите

Разхождането всяка сутрин по красива ливада е изключително удоволствие. Но, за да изглежда зелената трева привлекателна, трябва да работите усилено и да изкорените главния си враг – плевелите. Можете да ги почиствате всеки ден, но те ще се появяват отново.

Но не се разстройвайте и не си представяйте всяка почивка на вилата като вечна борба с плевелите. Днес ще узнаете за достъпни естествени средства, които ще ви помогнат за премахването на този проблем.

1.Сода
Ако плевелите поникват в пространството между плочките и други подобни места, тогава содата е идеалното решение на проблема. Просто поръсете със сода на тези места и плевелите няма да растат повече там.

2.Сол
Разтворете 1 чаша сол в 2 чаши вряла вода. Полейте около насажденията си и плевелите няма да поникват там. Можете, също така, да поръсите сол върху нежеланите растения – те няма да ви безпокоят дълго време. Солта не само ще убие плевелите, но и, след като се разтвори в горните слоеве на почвата след поливане, няма да позволи на плевелите да поникват за известно време.

Виж и това:  Шеф за пример: Подари по 1500 евро за бензин на служителите си

3.Оцет
Напръскайте с оцет плевелите, обръщайки специално внимание на корените им. Направете го много внимателно, защото оцетът ще има същия ефект върху насажденията ви, както и върху плевелите.

4.Водка
Смесете 30 мл. водка, няколко капки течен сапун и 2 чаши вода. Напръскайте плевелите, които се намират на слънце. Така те ще изсъхнат и няма да поникнат дълго време. На растенията, които растат на сянка, това средство няма да подейства.

5.Мулчиране
За по-големи площи мулчирането с органични или неорганични материали няма да позволи на плевелите да поникнат.

6.Хербициден сапун
За да приготвите това средство, смесете равни части сол, оцет и настърган домашен сапун. Напръскайте с него плевелите.

Виж и това:  Така изглеждаха ресторантите през соца: Шопската салата 70 ст., а голямата ракия вървеше по левче

7.Фуражно зърно
Определен вид глутен в състава му действа като вид блокиращо средство срещу покълване. Затова е препоръчително да използвате това средство в средата на лятото, когато културните растения вече са пораснали и няма опасност за тях.

Тези средства са бюджетни и лесни за използване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.