НОВИНИ

Кой се бие на страната на Украйна?

„От началото на специалната военна операция киевският националистически режим е привлякъл в Украйна 6824 чуждестранни наемници от 63 страни“, каза пред журналисти говорителят на руското Министерство на отбраната ген. Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По официални данни на руското ведомство най-много наемници са дошли от Полша – 1717 души. Около 1500 наемници са дошли от САЩ, Канада и Румъния. От Великобритания и Грузия са дошли до 300 души от всяка от двете страни. Има и 193 наемници от сирийски райони, които са под контрола на Турция.

Конашенков каза още, че руските специални части са освободили заложници в Мариупол, които са били държани от украинските нацисти в турска джамия в града. При операцията на руските специални части са били унищожени 29 бойци, сред които и чуждестранни наемници.

Говорителят на руското Министерство на отбраната оповести и данни за загубите на украинските въоръжени сили.

Виж и това:  КРАЙ: Укpaинците се изнасят от хотелите до 31 май

От началото на военните действия са били унищожени 134 самолета, 470 безпилотни летателни апарата, 2290 танка и други бронирани машини, 254 реактивни системи за залпов огън,  249 зенитно-ракетни системи, 992 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, а също и 2166 военни превозни средства, каза Конашенков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.