НОВИНИ

Премиерът: Търпението ми се изчерпа, пътищата ни са ад (ВИДЕО)

„Надявам се тази седмица решението за плащане към пътните строители да мине. То има много ясни два критерия. Първият е, че трябва да разплатим максимално бързо половината пари. Второто плащане искаме да мине през достатъчно добро ниво на проверка“.

Това каза министър-председателят Кирил Петков в Министерския съвет преди държавната координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътя.

Премиерът заяви в началото на заседанието, че пътната безопасност е от огромно значение за страната ни, още повече, че България е на първо място в печалната статистика на брой загинали при пътни инциденти.

Той разказа нещо лично преживяно: качил се на тир и пресякъл прохода Витиня и сам се убедил, че пътят е в окаяно състояние. „Моето търпение се изчерпа. Пътищата ни са в ужасно състояние. Това не е от последните пет месеца, а от последните пет години – това бяха думите на шофьора“, разказа Петков.

Виж и това:  Абсолютен рекорд! В България никога не е имало такъв джакпот – който го удари, да му мисли

В рамките на дискусията представителите на отговорните институции ще обсъдят приоритетите и стъпките за повишаване на пътната безопасност.

В събитието участват заместник-министри, представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, на Главна дирекция „Национална полиция“, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и други eксперти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.