СВОБОДНО ВРЕМЕ

Шеф за пример: Подари по 1500 евро за бензин на служителите си

Италианският бизнесмен Сиро дела Флора подари по 1500 евро на всеки от служителите на фирмата си „Металурджика Ленянезе” заради поскъпналия бензин. Според в. ”Република”, цитиран от „24 часа“, работодателят решил да направи този великденски подарък, „за да даде знак и на други предприемачи”, и за да компенсира работниците за повишените цени на горивата и енергията след началото на войната в Украйна.

„Не съм направил нищо изключително. Почувствах се задължен да допринеса за задоволяването на нуждите не семействата на моите служители”, казал 77-годишният Дела Флора.

Той е собственик на компания от сферата на металургията и индустрията му заема площ от 35 хил.кв.м. В нея работят 42 души. Дела Флора иска и други индустриалци да последват примера му в Италия.

Виж и това:  ЖИВОТ В АНГЛИЯ – ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ?

Според индустриалеца, който се занимава с продажби на стомана, през миналата година фирмата му имала добри печалби. „Сега обаче сметките за енергия поскъпнаха и за мен, а да не говорим за служителите ми. Малко повече пари в края на месеца във фиша за заплатата ще дойдат добре зa всекиго”, казал предприемачът

Сиро дела Флора, който сега е на 77 г., работи откакто е 14-годишен. Той иска да работи до 88-годишната си възраст. Казва, че цял живот е правил всичко сам, работил е като общ работник, шофьор, счетоводител. След това си купил малък склад, а после развил индустрията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.