ЗДРАВЕ

2 начина за бързо понижаване на кръвното налягане и без лекарства

Понижаване на налягането с масаж

Понастоящем високото кръвно налягане е много често срещан проблем. За това състояние много допринася начинът ни на живот. В тази връзка се увеличават тревожността, нервните заболявания, нарушаването на съня, което причинява допълнителни проблеми.

Не винаги, обаче, си струва незабавно да прибягвате до използването на медикаменти.

Ще ви споделим за два начина, които могат успешно да намалят високото кръвно налягане.

Преди да консумирате, каквото и да е народно средство, първо се консултирайте с вашия лекар. Самолечението може да има много сериозни последици за вашето здраве.

Виж и това:  Ето как безболезнено да премахнете милиумите по лицето

Нормализиране на налягането по два начина

И двата метода са свързани основно с работата на мускулите. Това се дължи на факта, че при високо налягане именно те имат нужда от добра и качествена почивка.

Основната тайна за нормализиране на налягането бързо и без лекарства се пази от традиционната китайска медицина. Именно това древно учение може да ни научи как да понижаваме кръвното налягане без силни лекарства и дори без използването на народни методи.

Високото налягане представлява увеличаване на скоростта на притока на кръв във вените, артериите и съдовете, както и тяхното стесняване. За да се почувствате по-добре, е необходимо да намалите скоростта на притока на кръв. От друга страна, изключително ниската скорост на кръвния поток провокира ниско кръвно налягане. Понякога това здравословно състояние е още по-опасно.

Един от основните методи за справяне с високото кръвно налягане в алтернативната китайска медицина е масажът: или с помощта на професионални масажисти, или самостоятелно. В нашето тяло има много акупунктурни точки, при натиск можете перфектно да повлияете на вашето благосъстояние.

Виж и това:  Д-р Емилова разкри как да отслабнем рекордно бързо за 20 дни и да влезем във форма за лятото

Има такива зони за нормализиране на налягането.

Има две точки, които бързо и лесно ще ви помогнат да се справите с високото кръвно налягане.

Метод номер 1
Първата точка трябва да се търси близо до ухото. На лицето, на нивото на края на ушната мида, има точка, разположена на половин сантиметър от ухото към носа.

Основното правило – не можете да оказвате голям натиск върху тази точка. Достатъчно е просто да натиснете и масажирате това място за известно време. Можете да го погалите, разтриете, леко да го потупате с върха на пръстите си.

Някои лекари и специалисти също препоръчват използването на специални масажори. Те могат да бъдат или електронни (на батерии), или направени от естествени материали (дърво, камък).

Тази точка трябва да се масажира от двете страни: зад дясното и зад лявото ухо. Това трябва да правите всеки ден, докато не се почувствате по-добре. Поне 10 масажа подред. Също така, експертите препоръчват самомасажа на тази точка като профилактика. Това особено ще помогне на хората, които често страдат от резки колебания в налягането.

Виж и това:  Наш учен създаде билков метод за борба с Covid

Метод номер 2
Следващата точка се счита за малко по-активна от първата, но намирането й е малко по-трудно. За да направите това по-точно, трябва да се съсредоточите върху ключицата и върху ушната мида. Самата точка е разположена на ключицата, точно над костта. Ако умствено начертаете права линия от ушната мида до ключицата и се преместите на сантиметър нагоре, там се намерира необходимата точка.

Специалистите не препоръчват масажа на това място за дълго време. Разтрийте или потупвайте леко. Общото време на процедурата не трябва да надвишава пет минути от дясната и от лявата страна.

Можете също да притиснете това място, но не трябва да изпитвате болка. Първо изпълнявайте по посока на часовниковата стрелка, след това обратно на часовниковата стрелка.

По същия начин, както в първия случай, е препоръчително използването на масажор. Може да използвате масажни масла, които отпускат мускулите (хвойна, лимон, роза, бергамот).

Виж и това:  Печеният чесън лекува цялото тяло за 1 ден! Ето как се приготвя

Алтернативната китайска медицина със сигурност ще ви помогне да нормализирате високото кръвно налягане. Просто масажирайте тези две точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.