НОВИНИ

Ваучери за 200 лева и премия за море в „Либхер“ след преговорите

От 1 юни ваучерите на служителите на „Либхер“ се вдигат до максималните 200 лева. В момента са 140 лева. Така реалното увеличение на заплатите за най-масовата категория труд става 15%. Това съобщиха от компанията. Припомняме, че споразумението е постигнато след преговори още миналата седмица, а стачката на работниците приключи в четвъртък.

Служителите ще продължат да получат коледна премия и още една, която се изплаща непосредствено преди лятната отпуска. Добавката за храна в столовата е 2.60 лева, като за пълен месец се равнява на 54.60 лева. Работещите  ползват още много социални придобивки – допълнителна здравна застраховка с включена дентална помощ, карти за фитнес и други спортове, консултации с психолог и специалист по хранене, изброи само най-основните неща Христо Георгиев, управител финанси и администрация в компанията.

В „Либхер“ от 15 години  съществува орган – представители на работниците и служителите по чл. 7, ал. 2 от Кодекса на труда, както и Комитет по условия на труд, уточниха още от мениджмънта.

„Ето защо не можем да приемем да бъдем заклеймявани по този начин, по който си позволяват някои синдикални дейци, както и да бъдем заплашвани с гладни стачки и подобни нехарактерни за профсъюзната дейност и звучащи абсурдно мерки“, коментира Христо Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.