СВОБОДНО ВРЕМЕ

Медицинска сестра спасява недоносено бебе, стават колеги след 30 години.

Медицинска сестра откри, че се е грижила за свой колега, когато е бил бебе и с малки шансове за живот.

Вилма Вонг, която работи в детската болница на Лусил Пакард в Станфорд повече от 32 години, се срещнала с новият си колега Брандън Семинаторе, на 28 години, през август. Педиатър, завършващ ординатура по детска неврология в Станфордския университет, се присъединли към екипа на Уонг, като млад и перспективен кадър.

Виж и това:  Пребиха Валентин Кулагин!

„Попитах как се казва, и фамилното мъ име ми звучеше много познато“, каза Уонг. „Поразпитах го от къде е и той ми каза, че е от Сан Хосе, Калифорния, и че всъщност е недоносено бебе, родено в нашата болница.”

Любопитството на Уонг нараства, и в един момент тя просто попитала Семинаторе.

„Попитах го дали баща му е полицай“, каза тя. „ИНастана голяма тишина и тогава той ме попита дали съм Вилма, аз казах „да“.

Майката на Семинаторе го помолила да потърси медицинска сестра на име Вилма, която се грижела за него в най-трудните му дни, когато е бил още бебе и в критично състояние.

Виж и това:  Бъди горд, че си българин! Великият монолог на Георги Калоянчев! (ВИДЕО)

„Първоначално бях в шок, но бях много щастлив да разбера, че съм се грижила за него преди почти 30 години“, каза Вонг. „И сега той е израстнал, като млад и умен лекар“

След като Брандън информирал родителите си за откриването на медицинската сестра, родителите му изпратили снимката, която имали на Вилма държейки го в скута си.

„Имал съм нужда от кувьоз, който да ме стопли, вентилатор, който да ми помогне да дишам“, казва Семинаторе. „Срещата с Вилма беше изключително емоционално преживяване. Никога не съм очаквал да срещна с човека, който се е грижил за мен в най-трудния период от моя живот.”

Виж и това:  Шеф за пример: Подари по 1500 евро за бензин на служителите си

В момента те са колеги в местната педиатрична клиника и заедно ще продължат да работят за великата кауза даряваща живот на най-малките.

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.