НОВИНИ

Росен Миленов: За последните 32 г. са откраднати 200 млрд. лв. Имам план как да върнем 50 млрд.

“За последните 32 години са откраднати 200 милиарда лева. Това са преките щети – сумата, която към момента може да се установи и да се запорира”.

Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ експертът по икономическа престъпност Росен Миленов, който вчера изпрати до министър-председателя план как България да върне в хазната си 50 милиарда лева чрез конфискуването им.

Миленов обясни, че планът съдържа стъпки как да бъде проведено мащабно разследване, което да доведе до въпросния резултат.

“Апелирам към всички политици и най-вече към българските граждани – сега е моментът да ударим тази мрачна, мракобесна система”, призова той.

“Парите са най-силният лост на мафията в България, в чиято основа са политико-олигархичните групи. Докато тези пари не се върнат при истинския им собственик – редовите български граждани, данъкоплатците, ние ще се самоунищожаваме”, коментира той.

“Службите и органите, ангажирани с наказателния процес – прокуратурата, КПКОНПИ, имат потенциала да постигнат целите, заложени в плана. Освен конфискацията, трябва да се съберат безспорни доказателства, което е възможно, за да може обвиненията да издържат в съда, и то за лица като Борисов, Пеевски, Гешев”, посочи Миленов и коментира, че събитията около ареста на Борисов били “излагация от професионална гледна точка”.

Виж и това:  Доклад: България е четвърта по добив на злато в Европа

Росен Миленов разказа и за разговори между Пеевски и Васил Божков, провели се пет дни преди Божков да замине в Дубай. Разговорът се провел в хотел “Берлин”, а според Миленов, Пеевски потупал Божков по рамото и му казал: “Бате Васо, не можаха да се разберат за парите”.

“Някои си мислят, че службите работят за ръководството. Истинските професионалисти работят за закона, но те са смачкани, те са на изпълнителни нива”, каза още Росен Миленов, като допълни, че заедно с плана за конфискация на 50 млрд. лв., е изпратил и доклад за състоянието на службите у нас.

“В службите е налична информация за всички престъпни афери, които бяха осъществени в последните 32 години. Тази информация не може да бъде ползвана – да влезе в наказателно-процесуална форма, но може да насочва къде да бъде търсен резултатът от престъплението – парите. Всичко друго е обречено на провал”, каза още той.

“Политиците работят с т. нар, олигарси – криминалните богаташи, които ги перат не само тук – нашите контролни и правораздавателни органи, но и навън. Пеевски го проверява и НАП, ДАНС го викаха също. ДАНС продължава да работи за мафията – казвам го най-отговорно. Перат ги и чуждите служби”, категоричен бе бившият служител на ДАНС.

“Ние търсим парите. Трябва да покажат на обществото тези милиони и в рамките на няколко часа да направят процесуално-следствени действия в случай на неотложност, но не като ареста, за който лицето Бойко Методиев Борисов ще ни съди да платим 300 лева разноски – пак данъкоплатецът, при условие, че не само е прибрал няколко милиарда, ами е отнел възможността България да се развива”, каза още той.

Виж и това:  Читателка за „Либхер“: Българинът е адски мързелив човек, който иска само да получава

Миленов обясни, че в неговия план е предвидено конфискуваните 50 млрд. лв. да бъдат изпращани периодично директно по сметката на всеки български гражданин. По неговите изчисления, на всеки би трябвало да бъдат платени по 12 000 лева, като той предлага плащанията да се случват всеки месец за две години, тоест по 500 лева месечно.

“Към настоящия момент, както и в последните 32 години, живеем в една лъжа, която е създадена от нечистоплътни хора”, добави Росен Миленов.

Целия разговор можете да гледате във видеото:

Източник: Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.