НОВИНИ

Депутатите като децата – 10 дни великденска ваканция

Народното събрание ще има великденска ваканция, решиха депутатите в началото на днешното пленарно заседание.

След прегласуване депутатите не подкрепиха внесеното от ГЕРБ-СДС проекторешение за отмяна на великденската ваканция на Народното събрание. Предложението на ГЕРБ-СДС подкрепиха само един депутат от „Продължаваме промяната“ и 6-има от „Има такъв народ“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова се обърна към колегите си, предполагайки, че сигурно са изморени, но отбеляза, че в дневния ред на обществото има важни за решаване теми като ставките на ДДС за хляб, плодове и зеленчуци и темата за РС Македония.

„Всички искаме да бъдем с близките на великденските празници, но можем сряда, четвъртък и петък да заседаваме, както и утре да проведем редовния парламентарен контрол”, посочи тя.

Йордан Цонев от ДПС заяви от трибуната, че подобни предложения имат популистки мотиви.

Виж и това:  Масирана офанзива на руските сили в Запорожска област

„Рейтингът на парламента няма да се вдигне с отмяна на ваканцията. Да се отнасяме сериозно към институцията, в която се кълнем и всички говорим как ще възстановим парламентаризма. Цяла година три парламента вече отменят ваканциите, които са традиция в българското Народно събрание с популистки мотиви“, заяви депутатът от ДПС.

Така депутатите ще се завърнат отново на работа чак на 4 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.